Puruvedellä on erinomaiset kalastusmahdollisuudet.

Metsissä on vuodenaikojen mukaan runsaasti marjoja ja sieniä.

Lintuharrastajat. Villa Willala sijaitsee lintujen arktisen muuton valtaväylällä

Monet lintuharrastajat kävivät seuraamassa keväisin arktista muuttoa Rastin pudotuspaikalla Ulponniemessä vajaa 2 km kaakkoon Villa Willalasta. Toukokuun lopulla Rastissa on laskettu parhaina päivinä yli tuhat kuikkalintua, tuhansia alleja, mustalintuja ja hanhia. Valitettavasti tuo tarkkailupaikka on siirtynyt yksityiseen omistukseen eikä siis enää ole käytettävissä tähän tarkoitukseen.

Villa Willala sijaitsee samalla arktisen muuton valtaväylällä ja on havainnointiolosuhteiltaan erinomainen.

Villa Willala onkin oivallinen lomakohde lintuharrastajalle. Saimaan-Pihlajaveden-Puruveden reittiä seuraavat vesi- ja rantalinnut kohtaavat Rastin pohjoispuolella rannan ja nousevat mantereen päälle usein suoraan Villa Willalan edessä tai jatkavat rantaa seuraten luoteeseen kohti Orivettä. Vesilinnut jäävät usein myös levähtämään Hummonselälle huvilan eteen.

Toukokuun puolivälissä 2018 huvilalla kaksi yötä yöpyneet lintuharrastajat laskivat Villa Willalan rannalla parina päivänä muutaman tunnin ajan tarkkaillessaan lähes 600 kuikkalintua, yli 6000 allia ja 1000 mustalintua sekä 10 000 hanhea. Harvinaisemmista lajeista havaittiin haarahaukka, merikihuja, pilkkasiipiä ja lapasotkia.

Päivä- tai puolipäivän retkeksi sopivalla etäisyydellä Villa Willalasta löytyy useita hienoja luontokohteita, esimerkiksi Kiteen Päätyeenlahden lintuvedet sekä Varmonniemen suojellut kaskikoivikot, jossa pesivät mm. valkoselkätikka ja pähkinänakkeli.